
Без лактоза, холестерол, казеин, наситени
мазнини и жестокост спрямо животните ... растителните сирена се приготвят със здравословни съставки,
така се наслаждаваме на всеки залък, без да изпитваме гузна съвест.
Има много рецепти за направата на
растителни сирена, а също така може доста да се експериментира, но като
за начало ще спомена две основни, а именно:
„Изкуствен“
пармезан
Необходими
продукти
¼ чаша хранителната мая (хранителни дрожди)
¼ чаена лъжичка сол
¼ чаша изпечен сусам
Накълцайте съставките с кухненския робот. Който предпочита може да замести изпечения сусам с
обелени бадеми.
Растително
кремообразно сирене
Необходими
продукти
½ чаша кашу
1-2 супени лъжици соево мляко
1 чаша меко тофу, добре изцедено
1 супена лъжица сироп от ориз или от агаве
1 чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка бял пипер
Сложете кашуто във вряла вода и го оставете
да кисне 1 час, след което го подсушете. Разбъркайте съставките с кухненски
робот докато не станат на каша, пробвайте на вкус и добавете сол или сироп в
зависимост от предпочитанията ви. Сложете сиренето да престои за една
нощ в хладилника, подходящ за консумация в рамките на 5 дни.
Приготвеното сирене е малко повече от 1 чаша.
Виж още: Растителна сметана: бита и заквасена
Милена Моллова
Присъедини се към нас, стани член на групата ни във FaceBook (ОТ ТУК), където си говорим за всичко що е НАТУРАЛНО И НОСИ ЗДРАВЕ: здраве от природата, здравословна храна и напитки, натурална козметика.
0 коментари:
Публикуване на коментар