неделя, 13 декември 2015 г.

Растителни сирена


Без лактоза, холестерол, казеин, наситени мазнини и жестокост спрямо животните ... растителните сирена се приготвят със здравословни съставки, така се наслаждаваме на всеки залък, без да изпитваме гузна съвест.

Има много рецепти за направата на растителни сирена, а също така може доста да се експериментира, но като за начало ще спомена две основни, а именно:

„Изкуствен“ пармезан

Необходими продукти

¼ чаша хранителната мая (хранителни дрожди)
¼ чаена лъжичка сол
¼ чаша изпечен сусам

Накълцайте съставките с кухненския робот. Който предпочита може да замести изпечения сусам с обелени бадеми.

Приготвеният пармезан е ½ чаша.

Виж още: Растителни млека

Растително кремообразно сирене

Необходими продукти

½ чаша кашу
1-2 супени лъжици соево мляко
1 чаша меко тофу, добре изцедено
1 супена лъжица сироп от ориз или от агаве
1 чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка бял пипер

Сложете кашуто във вряла вода и го оставете да кисне 1 час, след което го подсушете. Разбъркайте съставките с кухненски робот докато не станат на каша, пробвайте на вкус и добавете сол или сироп в зависимост от предпочитанията ви. Сложете сиренето да престои за една нощ в хладилника, подходящ за консумация в рамките на 5 дни.

Приготвеното сирене е малко повече от 1 чаша.

Виж още: Растителна сметана: бита и заквасена

Милена Моллова

Присъедини се към нас, стани член на групата ни във FaceBook (ОТ ТУК), където си говорим за всичко що е НАТУРАЛНО И НОСИ ЗДРАВЕ: здраве от природата, здравословна храна и напитки, натурална козметика.


giudizio

0 коментари:

Публикуване на коментар