Салатата от паста и сусам се приготвя за нула време, освен това е много здравословна. Тъй като всички зеленчуци са в суров вид, тя е извор на витамини и минерали, сред които калций.
Сусамът е богат на калций колкото сиренето, но не съдържа вредните за организма наситени мазнини и холестерол.
Необходими
продукти за 4 порции
400 гр. пълнозърнеста паста (аз
съм използвала панделките, но добър избор са също и спагетите)
½ много ситно нарязан карфиол
1 средна глава червен лук
2 настъргани моркова
50 гр. сусам
За
дресинга
70 мл. соев сос
3 с.л. тахан
2 ч.л. много ситно нарязан джинджифил
40 мл. лимонов сок
3 с.л. кленов или агаве сироп
2 с.л. зехтин
лютив червен пипер
черен пипер
70 мл.вода
фина морска сол
Начин
на приготвяне
В голяма купа сложете нарязания карфиол и
морков. Към тях добавете сусама, лука и сварената паста.
В друга купичка разбъркайте съставките за
дресинга и ги изсипете върху пастата. Разбъркайте хубаво, опитайте на вкус и ако е
необходимо добавете още лимон или сол. Може да се сервира и студена.
Добър апетит!
Съвет: Подсолете водата на пастата, едва когато заври. Нарежете на много ситно карфиолът, дори го
рендосайте, за да се сдъвче по-лесно.
Милена Моллова
Присъедини се към нас, стани член на групата ни във FaceBook (ОТ ТУК), където си говорим за всичко що е НАТУРАЛНО И НОСИ ЗДРАВЕ: здраве от природата, здравословна храна и напитки, натурална козметика.
Присъедини се към нас, стани член на групата ни във FaceBook (ОТ ТУК), където си говорим за всичко що е НАТУРАЛНО И НОСИ ЗДРАВЕ: здраве от природата, здравословна храна и напитки, натурална козметика.
0 коментари:
Публикуване на коментар