петък, 22 януари 2016 г.

Салата от пълнозърнеста паста и сусам


Салатата от паста и сусам се приготвя за нула време, освен това е много здравословна. Тъй като всички зеленчуци са в суров вид, тя е извор на витамини и минерали, сред които калций.

Сусамът е богат на калций колкото сиренето, но не съдържа вредните за организма наситени мазнини и холестерол.

Необходими продукти за 4 порции

400 гр. пълнозърнеста паста (аз съм използвала панделките, но добър избор са също и спагетите)
½ много ситно нарязан карфиол  
1 средна глава червен лук
2 настъргани моркова
50 гр. сусам

За дресинга
70 мл. соев сос
3 с.л. тахан
2 ч.л. много ситно нарязан джинджифил
40 мл. лимонов сок
3 с.л. кленов или агаве сироп
2 с.л. зехтин
лютив червен пипер
черен пипер
70 мл.вода
фина морска сол

Начин на приготвяне

В голяма купа сложете нарязания карфиол и морков. Към тях добавете сусама, лука и сварената паста.

В друга купичка разбъркайте съставките за дресинга и ги изсипете върху пастата. Разбъркайте хубаво, опитайте на вкус и ако е необходимо добавете още лимон или сол. Може да се сервира и студена.

Добър апетит!


Съвет: Подсолете водата на пастата, едва когато заври. Нарежете на много ситно карфиолът, дори го рендосайте, за да се сдъвче по-лесно.


 Милена Моллова

Присъедини се към нас, стани член на групата ни във FaceBook (ОТ ТУК), където си говорим за всичко що е НАТУРАЛНО И НОСИ ЗДРАВЕ: здраве от природата, здравословна храна и напитки, натурална козметика.


giudizio

0 коментари:

Публикуване на коментар