Палачинките са родом от Франция, но бързо успяват да завладеят трапезите в цял свят. Ето една базова рецепта за приготвянето на фантастични палачинки веган, подходящи както за сладки, така и за солени плънки.
Сладките палачинки са идеални за закуска
или за закуска-обяд, докато солените, за пикник на открито, за
аперитив или по всяко време, когато искаме да се поглезим.
Необходими
продукти за 10 палачинки с диаметър около 15 см
150 гр. пълнозърнесто брашно
1 с.л.
царевично нишесте
1 с.л. зехтин
½ ч.л.
куркума, за цвят
щипка фина морска сол
350 мл. вода (може да се замести със соево
мляко)
Начин
на приготвяне:
Смесете в дълбока купа пресятото брашно,
царевичното нишесте, щипката сол и куркумата, която ще придаде цвят на
палачинките веган.
Разбъркайте много добре съставките, след
което постепенно добавете водата, докато не получите смес, малко по-рядка от
боза. Добавете зехтина и разбъркайте отново.
Ако сте решили да приготвите солени палачинки, добавете към тестото прясно смлян черен
пипер.
А ако ви се хапват сладки палачинки, към сместа може да
добавите ½ ч.л. ванилия.
В незалепващ тиган капнете малко зехтин и го разстелете
по цялата му повърхност. Когато се нагорещи, изсипете в него от сместа, хубаво е за тази цел да използвате черпак. Когато
палачинката се сгъсти и започне с лекота да се отлепя по краищата, я
обърнете.
Поставете готовите палачинки в чиния и ги покрийте с кърпа, за да
останат топли или преди сервирането им ги затоплете във фурната на 100°C.
Опитайте ги с руска салата веган, със
снежанка веган или с нутела веган, със сигурност много ще ви се усладят.
Милена Моллова
Присъедини се към нас, стани член на групата ни във FaceBook (ОТ ТУК), където си говорим за всичко що е НАТУРАЛНО И НОСИ ЗДРАВЕ: здраве от природата, здравословна храна и напитки, натурална козметика.
0 коментари:
Публикуване на коментар