вторник, 12 януари 2016 г.

Руска салата веган


Като дете обожавах руска салата. След това дълги години не я вкусвах, беше ми прекалено тежка и калорична. Сега отново й се наслаждавам, но във версията веган, без яйца разбира се.

Необходими продукти 

1 кг. картофи
250 гр. моркови
250 гр. грах (ако е от консерва се уверете, че не съдържа захар)
250 гр. кисели краставички
250 гр. царевица - по желание (ако е от консерва се уверете, че не съдържа захар)
приблизително 400 гр. майонеза
фина морска сол 

Начин на приготвяне

Сварените картофи се обелват и като изстинат се нарязват на кубчета. Отделно се сваряват морковите и се нарязват на кубчета заедно с киселите краставички. Към нарязаните зеленчуци се добавят изцедените от консерва грах и царевица, и накрая майонеза. Салатата се разбърква хубаво и овкусява със сол. По желание може да се добави лимонов сок и ситно нарязан магданоз (2 стръка). Преди да се сервира е хубаво да се изстуди.

Начин на приготвяне на майонезата веган

200 мл. натурално соево мляко (трябва да съдържа единствено соя, вода и сол, в противен случай не се сгъстява!)
200 мл. слънчогледово или царевично олио
50 мл. зехтин
1 с.л. лимонов сок
1 ч.л. ябълков оцет
1 ч.л. горчица
една щипка куркума, за да придаде цвят
фина морска сол 

В тесен и висок съд (може и буркан) се слагат соевото мляко, лимонов сок, оцет, горчица и куркума. Продуктите се пасират на високи обороти с пасатор. Без да се спира пасатора, постепенно се добавят олиото и зехтина. Ако не се получи желаната от вас консистенция с количеството мазнини в рецептата, добавете още малко. Опитайте и подправете на вкус със сол и оцет и / или лимонов сок. Изстудяването на майонезата допълнително ще я сгъсти.

Добър апетит!
Милена Моллова

ПРЕПРАТКИ:
Facebook страница: VeganZona


giudizio

0 коментари:

Публикуване на коментар