четвъртък, 11 февруари 2016 г.

Червените плодове са решение при цистит

Шипките и червените боровинки под формата на сок, чай или конфитюр гасят „огъня“, който дразни пикочния мехур.

Има микроби (и гъбички), които от червата са склонни да мигрират в пикочно-половата област, като благоприятстват появата на цистит, уретрит и кандидоза. В този случай използването на антибиотик – за съжаление – става почти автоматично. С какви последици? Симптомите изчезват почти веднага, но за сметка на това се възпаляват червата. С риск съвсем скоро да се появи рецидив, придружен с отпадналост и диария.Да се пият 8 чаши течности на ден

За дезинфекция на бъбреците и пикочния мехур, природата ни дава семена, горски и цитрусови плодове, които възпрепятстват проникването на бактериите до пикочните тъкани.

Шипката, червената боровинка и екстракта от семената на грейпфрут намаляват бактериалното натоварване, правят урината ясна и смекчават болката.

Семената на грейпфрут унищожават 900 вида микроби и гъбички.

От семената на този плод, произхождащ от Азия се извлича течност, която има мощно антисептично действие на пикочния мехур, бъбреците, дебелото черво и ректума. В състояние е да неутрализира 800 бактериални щамове и около 100 вида гъби, без да уврежда бактериалната флора.

Но внимавайте, ако приемате други лекарства, защото екстракта от семената на грейпфрут може да неутрализира действието им.

Шипката и червената боровинка намаляват паренето и желанието за уриниране.

Шипката, която расте по ниските планински райони и градини, богата на витамин С и червената боровинка помагат в борбата с инфекциите на пикочните пътища. Може да се приемат под  формата на чай, конфитюр, сокове и т.н.

Със сока на зелен лимон се избягват рецидивите

Инфекцията на пикочните пътища се лекува по-бързо, ако се пие вода с изстискан сок от лайм: този цитрусов плод, който има отлично алкализиращо действие, попива излишъка от киселинни остатъци и свободни радикали, които възпламеняват инфекциозни огнища и отварят вратите за изтощителни рецидиви. Също така сока от лайм прави водата по-вкусна и подобрява антисептичното действие на шипката и червената боровинка.


Милена Моллова

Присъедини се към нас, стани член на групата ни във FaceBook (ОТ ТУК), където си говорим за всичко що е НАТУРАЛНО И НОСИ ЗДРАВЕ: здраве от природата, здравословна храна и напитки, натурална козметика.

0 коментари:

Публикуване на коментар