четвъртък, 18 февруари 2016 г.

Пълнозърнеста паста с песто от шамфъстък

Рецептата, която ще ви оставя днес е лесна, бърза, вкусна и полезна. Паста с песто от шамфъстък. 

Шамфъстъкът е богат на ненаситени (есенциални) мастни киселини, на растителни протеини (20%) и на аминокиселини, сред които триптофан и цистеин, които благоприятстват усвояването на желязо по време на храносмилането. Триптофанът се преобразува в организма на серотонин, който подобрява настроението и е полезен при борбата с депресия и безсъние. Също така, шамфъсъткът съдържа желязо, магнезий и калций, и е  добър източник на витамини от групата В и витамин Е.

Паста с песто от шамфъстък

Необходими продукти за 4 порции

350 гр. пълнозърнеста паста
120 гр. шамфъстък без черупките
зехтин екстра върджин
фина мирска сол
черен пипер
5 листа босилек
½ скилидка чесън

Начин на приготвяне

В средно голяма тенджера кипнете за около 5 минути шамфъстъка в подсолена вода, след това отстранете тънката ципа която покрива ядките.

Изсипете шамфъстъците в блендера, добавете зехтина, черния пипер, чесъна и листата босилек, и ги смелете на едро.

Междувременно сварете пастата в подсолена вода. Накрая на варенето,  заделете настрана един черпак от водата.

Овкусете пастата с шамфъстъченото песто и в зависимост от желаната консистенция добавете от заделената водата, в която е вряла пастата.

Това е, както ви бях обещала в началото ... лесна, бърза, вкусна и полезна рецепта.

Да ви е сладко!

Милена 


ПРЕПРАТКИ:

Facebook страница: VeganZona



giudizio

0 коментари:

Публикуване на коментар