понеделник, 2 май 2016 г.

Крем супа от тиква и червено цвекло



Супата от тиква и червено цвекло се нарежда сред любимите ми. Перфектно се съчетават сладко-киселия вкус на червената и деликатния на оранжевата крем-супа, а неразбъркана е още по-вкусна ...

Крем супа от тиква и червено цвекло

Необходими продукти за 4 порции

За крем супата от тиква

600 гр. тиква
1 средно голям картоф
1 средно голяма глава лук
1 люто чушле
зехтин екстра върджин
фина морска сол
джинджифил
канела на прах
индийско орехче
крутони ( по желание)

За крем супата от червено цвекло

2 бр. червено цвекло сварено
1 бр. малка зелена ябълка
2 бр. картофи
1 скилидка чесън
зехтин екстра върджин
фина морска сол
черен пипер
кимион на прах
магданоз

Начин на приготвяне

Запържете нарязания лук в тенджера с две супени лъжици зехтин и лютото чушле. Прибавете картофите  и тиквата нарязани на кубчета, разбърквайте в продължение на няколко минути, след което добавете вряла вода и подправете на сол.

В друга тенджера запържете чесъна с една лъжица зехтин. Прибавете обелените и нарязани на кубчета червено цвекло, картофи и ябълка. Подправете със сол, кимион, черен пипер и ги покрийте със вряла вода.

Оставете да покъкрят около двадесет минути, или докато зеленчуците не се сварят добре (като не трябва да остават без вода). Когато тиквата е готова, добавете индийско орехче, щипка джинджифил и канела, а към червеното цвекло добавете магданоза.

Пасирайте по отделно двете супи с малко вода останала от готвенето, ако е необходимо добавете още: супите трябва да са гъсти и кремообразни.

При сервирането, изсипете в купичка първо крем супата от тиква, а след това в центъра, тази от червено цвекло. Украсете с магданоз и по желание добавете крутони!

Добър апетит!


Милена Моллова

ПРЕПРАТКИ:

Facebook страница: VeganZona



giudizio

0 коментари:

Публикуване на коментар