понеделник, 30 май 2016 г.

Почистване на артишок


Когато почиствате артишок внимавайте, защото е с остри листа и може да се нараните, освен това може да оцвети ръцете ви. Ако нямате ръкавици под ръка, полейте ги си с малко лимонов сок, това ще предотврати оцветяването им.

При разрязване, артишока се окислява много бързо и потъмнява, ето защо е хубаво да приготвите купа с вода и да изцедите в нея сока на половин лимон, където да сложите нарязаните, и почистени парчета.

Отрежете върха на артишока, отстранете външните листа докато не стигнете до крехките листа. Почистете външната част на стеблото и основата на главата. 

Разрежете артишока на 2 и отстранете мъхестата вътрешна част с помощта на остър нож, след което нарежете половинките на филийки и пуснете в купата с водата.

Милена Моллова

Присъедини се към нас, стани член на групата ни във FaceBook (ОТ ТУК), където си говорим за всичко що е НАТУРАЛНО И НОСИ ЗДРАВЕ: здраве от природата, здравословна храна и напитки, и натурална козметика.



giudizio

0 коментари:

Публикуване на коментар