Когато почиствате артишок внимавайте, защото е с остри листа и може да се нараните, освен това може да оцвети ръцете ви. Ако нямате ръкавици под ръка, полейте ги си с малко лимонов сок, това ще предотврати оцветяването им.
При разрязване, артишока се окислява много бързо и потъмнява, ето защо е хубаво да приготвите купа с вода и да изцедите в нея сока на половин лимон, където да сложите нарязаните, и почистени парчета.
Отрежете върха на артишока, отстранете външните листа докато не стигнете до крехките листа. Почистете външната част на стеблото и основата на главата.
Разрежете артишока на 2 и отстранете мъхестата вътрешна част с помощта на остър нож, след което нарежете половинките на филийки и пуснете в купата с водата.
Милена Моллова
Присъедини се към нас, стани член на групата ни във FaceBook (ОТ ТУК), където си говорим за всичко що е НАТУРАЛНО И НОСИ ЗДРАВЕ: здраве от природата, здравословна храна и напитки, и натурална козметика.
0 коментари:
Публикуване на коментар