Содената питка е най-лесният и бърз хляб, който
може да си приготвите, защото не изисква месене. С тази вкусна рецепта не е нужно да чакате до коледа, за да й се насладите.
Виж още: Хранителните последици от рафинирането на зърненитекултури.
Виж още: Зърнено-житните култури. Разликата между бялото ипълнозърнесто брашно.
Виж още: Зърнено-житните култури. Разликата между бялото ипълнозърнесто брашно.
Постна содена питка с пълнозърнесто брашно
Необходими продукти
3 ч. ч. пълнозърнесто брашно
1 ч.
л. фина морска сол
1 ч. л. сода за хляб
1 с. л. ябълков оцет
4 с. л. зехтин екстра върджин
1 ч. ч. хладка вода
1 ч. л. сода за хляб
1 с. л. ябълков оцет
4 с. л. зехтин екстра върджин
1 ч. ч. хладка вода
Начин на приготвяне
Брашното
се пресява и се прави кладенче.
Содата
се погасява в оцета и се прибавя към брашното заедно със солта, зехтина, хладката вода и се замесва меко тесто.
Тестото се премества в чиста купа намазана със
зехтин и се оставя се да почина 10 минути.
С
намазани със зехтин ръце се оформя питка и се набожда с вилица, за да не се
пукне.
Содената питка се намазва със зехтин и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 35 минути. Може да проверявате готовността с клечка.
Като се извади от фурната, се напръсква с вода и се завива с кърпа, за да омекне.
Добър апетит!
Милена Моллова
Присъедини се към нас, стани член на групата ни във FaceBook (ОТ ТУК), където си говорим за всичко що е НАТУРАЛНО И НОСИ ЗДРАВЕ: здраве от природата, здравословна храна и напитки, натурална козметика.
Присъедини се към нас, стани член на групата ни във FaceBook (ОТ ТУК), където си говорим за всичко що е НАТУРАЛНО И НОСИ ЗДРАВЕ: здраве от природата, здравословна храна и напитки, натурална козметика.
0 коментари:
Публикуване на коментар