понеделник, 24 октомври 2016 г.

Майонеза веган


Да се заместят яйцата в рецептата не е избор, който засяга само веганите, но и всички, които имат непоносимост към тях или онези, които искат да ги изключат от менюто си поради диетични съображения.

Много са ястията обаче, които без майонеза не стават или просто не можем да си ги представим. Руската салата например е едно от тях, зелевата салата с майонеза, или майонеза върху картофите, или върху бургера...


Но да не изпадаме в паника, дори и без яйца става чудесна майонеза, на която ви оставям рецептата!

Майонеза

Необходими продукти

100 мл. натурално соево мляко (трябва да съдържа единствено соя, вода и сол, в противен случай не се сгъстява!)
150 мл. слънчогледово или царевично олио
1-2 с.л. лимонов сок
щипка куркума, за цвят
фина морска сол 

 Начин на приготвяне

В тесен и висок съд (може и буркан) пасирайте с пасатор соевото мляко, лимоновия сок, куркумата и солта. Без да спирате пасатора, постепенно добавете олиото.

Ако искате по-гъста майонеза добавете още олио и обратното, ако искате по-рядка, намалете количеството олио.

Опитайте и ако е необходимо добавете още лимонов сок или сол.

Съхранявайте майонезата в хладилника. Изстудяването ѝ  допълнително ще я сгъсти.

Да ви е сладко!


Милена 


ПРЕПРАТКИ:

Facebook страница: VeganZona

giudizio

0 коментари:

Публикуване на коментар